سوره نور قسمت دوم


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید

آمار مطالب

:: کل مطالب : 509
:: کل نظرات : 5

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 447
:: باردید دیروز : 277
:: بازدید هفته : 447
:: بازدید ماه : 1061
:: بازدید سال : 5954
:: بازدید کلی : 42181

RSS

Powered By
loxblog.Com

سوره نور قسمت دوم
جمعه 14 اسفند 1394 ساعت 15:51 | بازدید : 161 | نوشته ‌شده به دست کرموخان | ( نظرات )

 
 
وَالَّذِینَ یَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ‏یَكُن لَّهُمْ شُهَدَآءُ إِلَّا أَنفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِینَ (6) وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَیْهِ إِن كَانَ مِنَ الْكَاذِبِینَ (7)
 و كسانى كه به همسران خود نسبت زنا دهند، و جز خودشان شاهدى نداشته باشند، گواهى هر یك از آنان چنین است كه چهار مرتبه به خدا سوگند یاد كند كه از راستگویان است. و پنجمین‏بار (بگوید:) لعنت خدا بر او اگر از دروغگویان باشد!
 وَیَدْرَؤُاْ عَنْهَا الْعَذَابَ أَن تَشْهَدَ أَرْبَعَ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الْكَاذِبِینَ (8)
 و عذاب (سنگسار) را از آن زن دفع مى‏كند، اینكه او (در مقام دفاع) چهار بار به خدا قسم بخورد شوهرش (در این نسبتى كه به او مى‏دهد) از دروغگویان است.
 وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَیْهَآ إِن كَانَ مِنَ الصَّادِقِینَ (9) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْكُمْ ورَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِیمٌ (10)
 و مرتبه پنجم (بگوید:) غضب خدا بر او باد اگر شوهرش از راستگویان باشد. و اگر فضل و رحمت خداوند بر شما نبود، (رسوا مى‏شدید و نظام خانوادگى شما مختل مى‏شد) و همانا خداوند توبه‏پذیر و حكیم است.
 نكته‏ ها:
 وقتى آیه‏ى چهارم نازل شد و حكم نسبت دادن زنا به زنان پاكدامن را بیان كرد، «سعدبن عباده» گفت: یا رسول اللّه! اگر مردى وارد خانه شد و فاسقى را در كنار همسر خود دید چه كند؟ اگر فریاد بزند، شلاق مى‏خورد، چون یك نفر است و شاهد هم ندارد. اگر سكوت كند، غیرتش اجازه نمى‏دهد. اگر به دنبال یافتن شاهد برود، كار تمام مى‏شود. در این میان شخصى به نام «هلال‏بن امیه» با اضطراب وارد شد و به پیامبرصلى الله علیه وآله عرض كرد: زنم را با مردى در حال زنا دیدم، به خدا سوگند راست مى‏گویم. پیامبر صلى الله علیه وآله ناراحت شد. اصحاب آن حضرت نیز هیجان زده شدند كه این مرد، هم ناموسش را در چنین حالى دیده است و هم شلاق خواهد خورد، زیرا شاهدى ندارد تا سخن خود را ثابت كند. ناگهان این آیه نازل شد «والّذین یرمون ...» كه اگر مردى به همسرش نسبت زنا داد و شاهدى نداشت، به جاى آوردن چهار شاهد، چهار بار بگوید: «اُشهد باللّه انّى لمن الصادقین» خدا را گواه مى‏گیرم كه من از راستگویانم. و براى تحكیم و تثبیت ادّعاى خود یك بار هم این جمله را بگوید: «لعنة اللّه علىّ ان كنتُ من الكاذبین» لعنت خدا بر من اگر از دروغگویان باشم.
 البتّه زن نیز همچون شوهرش حقّ دارد از خود دفاع كند، زیرا ممكن است مردى با چهار سوگند دروغ، همسر خود را به سنگسار شدن محكوم كند و براى همیشه آبروى او و بستگانش را ببرد. اسلام كه حامى حقوق همگان است براى پیشگیرى از وقوع این كار، به زن نیز اجازه داده است تا براى اثبات پاكدامنى خود و نجات از سنگسار، چهار بار سوگند یاد كند و چنین بگوید: «اُشهد باللّه انّه لَمِن الكاذِبین» خدا را گواه مى‏گیرم كه همسرم از دروغگویان است. و براى محكم كارى بیشتر بگوید: «غَضِب اللّه علىّ اِن كان من الصادقین» قهر و غضب خدا بر من اگر همسرم از راستگویان باشد.
 در پنجمین جمله‏ى مرد، «لعنت خدا» بود و در پنجمین جمله‏ى زن، «غضب خدا» كه از لعنت شدیدتر است، زیرا حساسیّت كسى كه مورد تهمت قرار گرفته، بیشتر است و براى نجات از سنگسار شدن حاضر است غضب خدا را تحمّل كند.
 به هر حال، اگر در محضر قاضى و حاكم اسلامى، این ده جمله (پنج جمله از مرد و پنج جمله از زن) گفته شود، در اصطلاح به این كار، «لِعان» (یكدیگر را لعن كردن) مى‏گویند. البتّه در این مورد مسائل فقهى و حقوقى خاصّى مطرح است. قاضى باید زن و شوهر را موعظه نماید و سعى كند لعان واقع نشود و در صورت لزوم اجرا، آن دو را به مكان‏هاى مقدّس مانند مسجد ببرد و رو به قبله بنشاند، آن گاه مراسم لعان انجام گیرد.
 با اجراى لعان و سوگند خوردن زن و شوهر و گفتن جمله‏هاى ذكر شده، اسلام قوانینى را در نظر گرفته است كه باید به آنها عمل شود:
 1- این زن و مرد، بدون صیغه‏ى طلاق، براى همیشه از یكدیگر جدا مى‏شوند و حقّ مراجعه و ازدواج مجدد ندارند.
 2- مرد هشتاد ضربه شلاق نمى‏خورد و زن سنگسار نمى‏شود.
 قرار دادن چهار شاهد یا چهار سوگند، آن هم با لعنت و غضب، براى اثبات زنا، نشانه‏ى آن است كه خداوند با فضل و رحمت خود از طریق این گونه احكام، مانع رسوایى شده و گرنه هر روز خانواده‏هایى رسوا و قبیله‏ها و فامیل‏هایى به تباهى كشیده مى‏شوند.
 پیام‏ها:
 1- آبرو و حفظ آن در اسلام مورد توجّه است. «أربع شهادات باللّه» (قانون چهار سوگند و یك لعنت برخود، براى كنترل مردم از رسوا كردن یكدیگر است)
 2- در اثبات زناى همسر، چهار سوگند و یك لعنت، به جاى چهار شاهد پذیرفته است. «اِن لم یكن لهم شهداء... فَشَهادةُ أحدهم أربع شهادات»
 3- اسلام، حامى حقوق زن است. زن نیز با چهار سوگند مى‏تواند اتّهامى را كه مرد با چهار سوگند اثبات كرده، از خود دفع كند. «أربع‏شهادات... أربع‏شهادات»
 4- اسلام براى پیشگیرى از فرو پاشى نظام خانواده، علاوه بر چهار بار خدا را گواه گرفتن، گفتن جمله‏ى پنجمى را نیز بر هر یك از طرفین واجب كرده است. «والخامسة»
 5 - با سوگند زن، راه سوء استفاده مردان بسته مى‏شود. «و یدرؤا عنها العذاب»
 6- نفرین برخود، در شرایطى جایز است. «غضب اللّه علیها»
 7- اجراى قوانین و دستورات خداوند به نفع خود مردم است. «و لولا فضل اللّه علیكم»
 8 - عذر پذیرى خداوند، با مصلحت و حكمت همراه است. «تَوّابٌ حكیم»
 9- قوانین كیفرى اسلام، احكامى سنجیده و برخاسته از حكمت الهى است. «حكیم»




:: برچسب‌ها: من , گل , عکس ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: